2 دلیل برای کم کاری ادبیات داستانی در حوزه انقلاب/ در مواجه با تاریخ ایران مانند آفریقاییهایی هستیم که روی معدن الماس نشسته اما گرسنهاند
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب با دبیری علیمحمد مؤدب در بخش شعر و حسینعلی جعفری در بخش داستان توسط مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و مؤسسه سپهر سوره برگزار میشود.
حسینعلی جعفری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اهمیت برگزاری این جشنواره ادبی گفت: انقلاب اسلامی یک حادثه منحصربهفرد و ویژه در تاریخ کشور است؛ به همین دلیل بسیاری از اندیشمندان داخلی و حتی خارجی در حوزه نظری درباره انقلاب اسلامی آثاری را منتشر کردهاند. حالا این انقلاب به این عظمت که تاریخ را به قبل و بعد از خودش تقسیم کرد و این اثرگذاری در داخل و خارج از کشور را ایجاد کرده باید مورد توجه ادبیات داستانی قرار بگیرد و در آیینه ادبیات نشان داده شود.
2 دلیل برای کم کاری ادبیات داستانی در حوزه انقلاب
وی با اشاره به اینکه در حوزه رمان و داستان درباره انقلاب اسلامی خیلی کار نشده است، اظهار کرد: شاید یکی از دلایل این کمکاری عظمت انقلاب اسلامی باشد که نویسندگان نتوانستند در حد و اندازه آن اثری بیافرینند. یک دلیل دیگر هم به کمکاری و غفلت نویسندگان و متولیان و مسئولین این حوزه برمیگردد.
دبیر بخش داستان دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب عنوان کرد: اگر واقعیتهای انقلاب بدون تحریف و با ساختار و فرم مناسب داستان ارائه شود، بسیار برای نوجوانان و جوانان مناسب خواهد بود. به دلیل اینکه اثرگذاری داستان بالاست و برخی اعتقاد دارند که این تأثیرگذاری و علاقه یک ریشه فطری دارد. علاقهای که انسان به داستان دارد باعث میشود اگر بحث محتوایی و فنی درست باشد جوان و نوجوان نسل جدید را جذب کند و بهنظر من بهترین فرم برای ارائه انقلاب اسلامی داستان است و اگر رمان خوب داشته باشیم میتواند بسیار اثرگذار باشد.
در مواجه با تاریخ ایران مانند آفریقاییهایی هستیم که روی معدن الماس نشسته اما گرسنهاند
جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی و تاریخ پرشکوه و کهنی که داریم بنده تعبیری را همیشه به کار میبرم که مانند آفریقاییهایی هستیم که روی معدن الماس نشستهایم اما گرسنه هستیم. میتوانیم با رمان و داستان برای جوانی که جنگ و انقلاب را ندیده است داستانهای تاثیرگذار بنویسیم.
این نویسنده افزود: میتوان داستانی نوشت که متعلق به صدها سال پیش باشد اما با داستانپردازی که انجام میشود مخاطب در متن حادثه قرار میگیرد. شما الان هم اگر داستان بر دار کردن حسنک را بخوانید انگار که در آن میدان حاضر هستید درحالیکه بیهقی چندین قرن پیش این حادثه را روایت کرده است.
جشنوارههای ادبی میتوانند روایتهای جدید و بدیعی از جنگ برای نسل جدید داشته باشند
وی با اشاره به اینکه نسل جدید روایتهای تازهتری از انقلاب میخواهد، اذعان کرد: جشنوارههای ادبی میتوانند روایتهای جدید و بدیعی از جنگ برای نسل جدید داشته باشند. بسیاری از شرکتکنندگان ما در این جشنواره جوان هستند و نگاه خاص خودشان را دارند.
جعفری ضمن بیان اینکه یکی از اهداف جشنواره شعر و داستان انقلاب کشف و معرفی استعدادهای جدید در حوزه نویسندگی است، عنوان کرد: تولستوی که جنگ و صلح را نوشت دوران جنگ را درک نکرده بود؛ جوانان هم برداشت خود را از انقلاب و جنگ تحمیلی دارد و میتوانند داستانی بنویسند که متفاوت باشد و این اتفاق مبارکی است.
دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب به همت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و مؤسسه سپهر سوره برگزار میشود. دبیری این جشنواره را در بخش شعر علیمحمد مؤدب و در بخش داستان حسینعلی جعفری برعهده دارند.
انتهای پیام/۴۰۲۸/
انتهای پیام/